Koken met Rox

Romig vispotje met knapperig broodkruim

4 personen 45min

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml droge witte wijn
  • 200 g wortelbolletjes, of zelf gesneden
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 125 g créme fraîche
  • 400 g stevige witvisfilet naar keuze, in blokjes gesneden
  • 100 g gepelde gekookte garnalen
  • 100 g gekookte rivierkreeftjes
  • 75 g roomboter
  • 150 g broodkruim, vers of panko (Japans broodkruim)
  • paar takjes verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

Kook de wortel beetgaar en voeg de laatste minuut van de kooktijd de doperwten toe. Giet af en vang ongeveer 150 ml van het kookvocht op. Laat de groenten in een vergiet uitlekken.

verhit een hapjespan met wat olie en fruit de sjalotten, bleekselderij, het laurierblad en wat zout zachtjes aan totdat ze zacht, maar niet gekleurd zijn.

Blus af met de witte wijn en het opgevangen kookvocht en kook dit op hoog vuur tot de helft in.

Bestrooi de witvis met zout en peper. Voeg de créme fraîche en de witvis toe aan de sjalotten en gaar de vis op laag vuur.

Zet het vuur uit en voeg de groenten en de overige vis toe.

Roer alles voorzichtig door elkaar en warm even door. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Verwarm de ovengrill op de hoogste stand.

Smelt in een pannetje de roomboter en roer het broodkruim erdoor. Schep het vispotje in een grote ovenschaal of in meerdere kleine ovenschaaltje en strooi het broodkruim erover.

Zet het vispotje onder de hete grill totdat het broodkruim goudbruin en knapperig is. Bestrooi het vispotje met de peterselie en serveer direct.

recept van keukenliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *