Koken met Rox

Lauwwarme aardappelsalade met botersla en zalm

This image has an empty alt attribute; its file name is Lauwwarme-aardappelsalade-met-botersla-zalm-en-garnalen-6320.jpg

recept van keuken liefde

INGREDI√čNTEN

  • 200 g verse mini krieltjes
  • Zakje slamelange (ik gebruikte botersla en rucola uit de moestuin), grof gesneden
  • Handje radijsjes, schoongemaakt en in plakjes
  • Handje sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 ei
  • 1 verse zalmfilet
  • 6 grote garnalen, rauw en gepeld
  • 1/2 citroen
  • Klontje roomboter
  • Extra vierge olijfolie + zonnebloemolie om in te bakken
  • Verse dille, fijngesneden of gedroogde dille

BEREIDING

  1. Bereid de mini krieltjes volgens de aanwijzing op de verpakking in de magnetron. Kook de sperziebonen beetgaar in 5 tot 6 minuten en kook het ei hard in 9 minuten. Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet. Spoel het ei af met koud water en pel. Snijd in vieren.
  2. Laat de krieltjes uitlekken en stamp of prak ze grof. Roer het klontje roomboter en een drizzle olijfolie door de krieltjes en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  3. Schep de sla, sperziebonen en radijsjes direct door de krieltjes als ze nog heet zijn zodat de sla een beetje gaat slinken.
  4. Dep de zalm en garnalen droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper uit de molen. Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en bak de zalm en garnalen op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is en de garnalen roze zijn gekleurd en gekruld zijn.
  5. Verdeel de lauwwarme aardappelsalade over een bord. Breek de zalm in kleinere stukken en leg samen met de garnalen bovenop de salade. Druppel wat citroensap en extra olijfolie over de salade en bestrooi met dille. Serveer direct.
  • Extra groenten? Voeg wat geraspte wortel, fijngesneden venkel, plakjes komkommer of avocado toe.
  • In plaats van sperziebonen kun je ook peultjes gebruiken.
  • In plaats van garnalen kun je ook gekookte mosselen op de salade leggen.
  • Geen visliefhebber? Gerookte of gegrilde kip is ook lekker op deze salade. Of plakjes rosbief!
  • Liever een vegetarische variant? Vervang de vis door blokjes feta of mozzarella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *