Koken met Rox

Visgratin met broccoli en krieltjes

4 persons, 15 minuten + 25 minuten oventijd

INGREDIËNTEN

  • 1 broccoli, in roosjes gesneden, stronk geschild en in plakjes
  • 3 bospeentjes, geschild en in plakjes
  • 600 g stevige visfilet (bijv. kabeljauw, koolvis of een mix van witvis en zalm), in niet te kleine blokjes gesneden*
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 150 g roomkaas met knoflook en kruiden
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl milde mosterd
  • 2 el gehakte tuinkruiden (bijv. bieslook, peterselie, dille)
  • 450 g voorgekookte minikrieltjes
  • Snufje paprikapoeder
  • 50 – 75 g geraspte jong belegen of belegen kaas

*Je kunt in dit recept in principe elke vis gebruiken die jezelf lekker vindt. Kies bij voorkeur een stevige vis die niet zo snel uit elkaar valt zoals bijvoorbeeld koolvis, schelvis, kabeljauw of zalm. Je kunt ook rauwe garnalen en/of gerookte zalm toevoegen. Experimenteer!

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de broccoli en wortel 3 minuten in licht gezouten kokend water. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Verdeel de broccoli en wortel over de ovenschaal. Dep de vis droog met keukenpapier en druppel er wat citroensap overheen. Leg de vis op de groenten. Bestrooi de groenten en vis met zout en peper.
  4. Klop de roomkaas los met de slagroom, mosterd en de kruiden en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Schenk 2/3 over de ovenschotel.
  5. Verdeel de krieltjes over de groenten en vis en schenk de overige room eroverheen. Bestrooi met wat paprikapoeder en de geraspte kaas.
  6. Bak 25 – 35 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin en de vis en krieltjes gaar is.
Recept van keukenliefde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *