Verticalen of dropshotten op snoekbaars op de Ebro

Wist u overigens dat de Ebro het hele jaar uitstekend geschikt is om snoekbaars te vangen met de dropshot of met de verticaal technieken?

Het enige wat u nodig hebt, is een verticaal of dropshothengel met een lengte van ongeveer 1.90 tot 2.10 meter, die een loodgewicht van ca. 25 gram of hoger kan verdragen.

Als uw voorkeur uitgaat met het vissen met een reel, zoals u wellicht eerder gewend bent, kunt u dat ook op de Ebro uitoefenen, maar ook met een molen kunt u uitstekend uit de voeten.

De dikte van de gevlochten hoofdlijn op de spoel varieert van 8 tot 12 honderdste en de Fluorocarbon onderlijnen waaraan de dropshothaken zijn bevestigd, tussen de 28 en 30 honderdste en daarmee kunt u makkelijk de grootste snoekbaarzen in de boot krijgen.

De Ebro herbergt een flink bestand aan snoekbaarzen en baarzen en liggen op u te wachten om uw aangeboden siliconen shadje of worm te bemachtigen.

Vanwege het grillige karakter van sommige delen van de rivier, waar zich vele rotsblokken op de bodem ophouden, is vaak de dropshottechniek een betere manier om snoekbaars aan de haak te krijgen.

Het dropshotloodje kan namelijk met regelmaat klem komen te zitten tussen deze keien en bij het lostrekken er van, blijft de “schade” vaak beperkt tot verlies van het dropshotloodje en is deze snel te vervangen.

Bij het verticalen, waarbij een shad aan een loodkop met haak aan een speldje is bevestigd, is bij het vastzitten aan obstakels op de bodem het verlies groter, omdat de speld en een stuk hoofdlijn vaak zal breken bij het lostrekken en het shadje met loodkop op de bodem achterblijft. 

Het is dan vanzelfsprekend dat u over voldoende dropshotloodjes en loodkoppen beschikt als u onverhoopt vast komt te zitten aan de bodem van de Ebro.

Het wordt ook aanbevolen om langs de oevers van de Ebro te vissen met de dropshotmethode aangezien zich daar de meeste rotsblokken bevinden die van de hellingen zijn afgerold en waar de snoekbaarzen zich verschuilen en een schuilplaats hebben gevonden.

Verticalen op snoekbaars kunt u natuurlijk ook beoefenen, maar zoek dan de plekken op waar het bodemverloop grillig en willekeurig is en waar de rovers zich langs de richels en kuilen op de bodem ophouden.

Vanzelfsprekend is dan het gebruik van een fishfinder of dieptemeter noodzakelijk om deze plekken op de bodem te lokaliseren.

De boten en materiaal om op de snoekbaars te vissen zijn natuurlijk te huur en volledig geschikt om deze tak van sport bij ons uit te voeren.

U bent van harte welkom.