Vistortilla’s met kibbeling en Mexicaanse groenten

10 min. oventijd

Ingrediënten

4 personen

175 g verse zongerijpte mangostukjes

eetrijpe avocado’s

½ tl tabasco

325 g gebakken kibbeling

1 el zonnebloemolie

400 g Mexicaanse roerbakgroente

tortillawraps

125 g sour cream

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd ondertussen de mangostukjes in blokjes van 1 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in even grote blokjes als de mango. Meng de avocado en mangoblokjes met de tabasco.

Verwarm de gebakken kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en roerbak de roerbakgroente 5 min. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking in de koekenpan.

Bestrijk de wraps met de sour cream. Verdeel de roerbakgroente, kibbeling en salsa over de wraps en vouw dubbel.

Serveertip Houd je van pittig? Voeg dan wat extra tabasco toe.

recept van AH

Zelf Gemaakte Kibbeling

Ingrediënten
500 gram kabeljauw
150 gram bloem
2 eidooiers
flesje bier
viskruiden met zout
arachide- of zonnebloemolie om te frituren

Verhit de olie tot 180 graden Celcius. Roer in een kom de bloem en eidooiers los en voeg dan net zoveel bier toe totdat je een dik beslag hebt dat blijft plakken aan de vis.

Breng vervolgens goed op smaak met viskruiden. Laat de vis stuk voor stuk in de hete olie glijden zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Frituur ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een velletje keukenpapier.

Serveer direct!

recept van keuken liefde