Gambas van de Grill

Gamba's van de grill Productfoto ID Shot 560x560

recept van Jumbo
Voorbereidingstijd 15 min
Wachttijd 19 min
Totale tijd 34 min

voor 4 personen

Ingrediënten

600 grauwe reuzegarnalen (uit de diepvries, 2 zakken à 300 g)

100 ml sweet chilisaus

1 citroen

15 g selderij (bakje à 30 g)

150 g pittige rauwkost (1 bakje)

500 g  gekookte bietjes (1 schaal)

1 el rode wijn

2 el olijfolie

voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Verwijder intussen zo nodig met een mesje uit de garnalen het darmkanaal aan de rugkant.
  3. Rasp 1 el van de gele schil van de citroen. Pers de citroen uit en roer het rasp door het sap.
  4. Gril de gamba’s op de barbecue aan beide kanten in 4 min. (totaal) beetgaar of tot ze roze gekleurd en ondoorzichtig zijn.
  5. Leg de garnalen op een schaal. Besprenkel ze met de chilisaus, het citroensap en de -rasp en bestrooi met de selderij. Schep de garnalen een aantal keer om zodat alle kanten bedekt zijn met de saus.
  6. Meng in een kom de rauwkost met de bietjes, azijn en olie. Serveer bij de gamba’s.