Visnuggets met chilidip en Rijstsalade

recept van 24 kitchen

Visnuggets

500 g witvisfilet zonder vel (bijv. kabeljauw)

1 tl gemalen kurkuma (geelwortel)

1 el vissaus

½ limoen

75 ml kokoscrème (pakje)

zout en peper

100 g panko (Japans paneermeel)

Rijstsalade

300 g basmatirijst

150 ml kokoscrème (pakje)

550 ml water

zout

2 mango’s

1 komkommer

1 bos munt

1 rode peper

Chilidip

1 flinke rode peper

4 el vissaus

2 limoenen (4 – 5 el sap nodig)

zout

Extra nodig

bakpapier

BEREIDINGSWIJZE

Totale tijd: 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 210˚C.

 Kook de rijst met de kokoscrème, water en zout in de rijstkoker of doe de rijst met het water, een snuf zout en de kokoscrème in een pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur gaar worden.

 Snijd de vis in stukken van circa 3 bij 3 cm. Doe in een kom met de kurkuma, vissaus, limoensap, kokoscreme zout en peper. Laat 5 minuten staan.

 Schil ondertussen de mango en snijd in kleine blokjes. Snijd de komkommer over de lengte in vieren. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes. Pluk en snijd de muntblaadjes fijn en meng met de mango en komkommer. Doe de rijst over op een schaal, spreid uit en laat afkoelen.

Doe de panko in een schaal en paneer de visstukjes ermee. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de visnuggets in circa 10 minuten krokant en gaar in de oven.

 Snijd voor de chilidip de chilipeper fijn (verwijder voor een milde versie eerst de zaadlijsten). Meng in een kom met de vissaus, 5 el limoensap en een snufje zout. Voeg evt. een scheutje water toe. Meng de helft hiervan met de mango komkommersalade en breng op smaak met zout

 Schep de rijst op de borden of een grote schaal en schep de mangokomkommersalade erop. Leg de visnuggets ernaast en geef de overige chilidip erbij om te dippen. Snijd 1 rode peper in ringetjes strooi over de salade.