QUICHE MET ZALM EN COURGETTE

  • Hoofdgerecht 
  • 3-4 personen 
  • 10 min. bereidingstijd 
    35 min. oventijd 

BENODIGDHEDEN

  • 1 courgette 
  • 200 gr zalmsnippers 
  • 4 eieren 
  • 250 gr ricotta 
  • snufje peper 
  • 0.5 tl citroensap 
  • 1 tl  dille 
  • 5 plakjes bladerdeeg 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat iets ontdooien. Vet een ovenschaal of springvorm in en bekleed deze vervolgens met de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Snijd de courgette in kleine reepjes. Verdeel de zalmsnippers en courgette over het bladerdeeg.

Doe de ricotta met het citroensap in een kom, doe hier de eieren, dille en verse peper bij. Klop dit nu goed door elkaar. Giet het eimengsel over de courgette- en zalmsnippers. Bak de quiche nu ongeveer 35-40 minuten in de oven. Als de quiche uit de oven komt kun je er nog wat verse kruiden of zalmsnippers over strooien.

recept van lekker en simpel