Pizza met zeevruchten

Homemade pizza is het allerlekkerst. Beleg ‘m een keertje met het lekkerste uit de zee: mosselen, inktvis, garnalen… Wat je maar lekker vindt.

recept van Libelle Lekker

INGREDIENTEN VOOR4 PERSONEN

  • pizzadeeg*
  • mosselen½ kg
  • noordzeegarnalen (gepeld)75 g
  • inktvisringen75 g
  • garnalen (Noordse)50 g
  • uien (gesnipperd)2
  • tomaten (in blik)400 g
  • zwarte olijven16
  • kappertjes1 el
  • knoflook (gesnipperd)1 teentje
  • mozzarella (in reepjes)100 g
  • extra vierge olijfolie 20 ml
  • verse oregano (gehakt)1 takje
  • peper
  • zout
  • verse bieslook (fijngehakt)1 el of andere verse kruiden
  • rucola
  1. Voorbereiding
  2. 1 Pel en snipper de uien en knoflook. Hak de tomaten grof. Hak de oregano en de bieslook fijn. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Stoof de ui en knoflook even aan in wat olijfolie en voeg de grof gehakte tomaten toe. Breng op smaak met wat oregano, peper en zout. Laat alles op en zacht vuurtje een twintigtal minuten sudderen.
  4. 3 Laat de saus wat afkoelen en strijk uit over de pizzabodem. Garneer de bodem verder met de mosselen, de garnalen, de inktvisringen, de olijven en de kappertjes. Werk af met de mozzarellakaas. Bestrijk met olijfolie.
  5. 4 Bak gedurende 25 minuten in de oven. Garneer met kruiden naar keuze en wat rucola. Serveer meteen.


Pizzadeeg – basisrecept

INGREDIENTEN VOOR

4 PERSONEN

  • bloem 500 g
  • droge gist 1 theelepel
  • zout 1 theelepel
  • olijfolie 1 eetlepel
  • 325ml lauw water

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom of in de keukenmachine en doe er lauw (maar niet te warm) water bij. Kneed tot een glad en soepel deeg.
  2.  Dek af met vershoudfolie en laat 40 min. rijzen alvorens het te beleggen en af te bakken. Een pizza van normale afmeting bak je 10 à 15 minuten in de oven, op 220°C.
  3.  Je kunt je pizzadeeg al de avond van tevoren maken. Laat het dan langzaam en goed afgedekt rijzen in de koelkast. Een restje kun je 3 weken bewaren in de diepvriezer. Zorg er wel voor dat het goed verpakt is en laat het in de koelkast ontdooien voor gebruik.