Zoet zure garnalen in omelet wrap

  • HOOFDGERECHT 40 MIN 2 PERSONEN **

Een omeletwrap gevuld met garnalen met een zelfgemaakte zoet zure saus

recept van www.leukerecepten.nl

Ingrediënten


  • 200 gr garnalen

  • 250 gr ananas

  • 4 eieren

  • Scheut melk

  • 250 gr Chinese roerbak groentemix

Saus:


  • 3 eetlepels ketchup

  • 2 eetlepels azijn (witte wijn)

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 theelepel maïzena

  • ½ eetlepel basterdsuiker

  • 1 in teentje knoflook (plakjes)

  • 75 ml ananassap uit blik of pak

  • Snufje chilipoeder

Bereiding

 Voeg alle ingrediënten (behalve de maizena) toe aan een pannetje verwarm deze en roer goed door elkaar. Los de maizena op in een eetlepel water en voeg toe aan de saus zodra deze kookt en klop met een garde er doorheen.

 Laat de saus iets indikken. Haal de knoflook er uit. Proef of hij goed op smaak is. Bak de roerbakgroenten in een pan en voeg na een paar minuten de garnalen toe en bak even mee. Voeg dan de saus en de stukjes ananas toe en verwarm door.

 Klop de eieren los met een scheutje melk en een snufje peper en zout en bak hier 2 omeletten van in een koekenpan met een beetje boter of margarine. Leg de omelet op een bord en vul deze met de zoetzure garnalen met groenten. Lekker met rijst.